Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Δημοψήφισμα

Όλοι μαζί με μια φωνή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ….!!!!
Αυτό θαρρείς ότι είναι το σύνθημα στα χείλη κάθε Έλληνα, ή τουλάχιστον αυτό μας κάνουν να πιστεύουμε διάφοροι πολιτικοί και πολύ περισσότερο κάποιοι δημοσιογράφοι (πιο δόκιμο θα ήταν Παρουσιαστές Ειδήσεων).
Άραγε ακούνε τι λένε?
Επειδή δηλαδή κάποιο νομοσχέδιο απλά δεν τυχαίνει της ευρείας κοινωνικής αποδοχής πάμε σε δημοψήφισμα? Και αν το σκεφτούμε καλά καλά, ποίο νομοσχέδιο τυχαίνει της ευρείας κοινωνικής αποδοχής?? Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου όποιο νομοσχέδιο είχε να κάνει με την παιδία, την κοινωνική ασφάλιση και λοιπά θέματά, πάντα ξεσήκωνε τις μάζες και έκανε τους αριστερούς αριστερότερους και τους κεντρώους αριστερούς. Για λίγες μέρες βέβαια, διότι μετά οι συνδικαλιστές βολεύονται, βολεύουν κ λίγους δικούς τους και τα δήθεν «αντιλαϊκά» μέτρα απλά γίνονται νόμος του κράτους.
Δεν αντιλέγω, πολλοί νόμοι είναι κακοί και ελλιπείς, αλλά πως φτάσαμε μέχρι εδώ? Πώς αυτός ο γίγαντας του δημοσίου έγινε μια μηχανή που συντηρεί μηχανισμούς και «βολεύει» γαλάζια ή πράσινα ή κόκκινα παιδιά?? Πρέπει μάλον να πάμε πολύ πίσω για να βρούμε τη ρίζα του κακού. Ίσως πρέπει να ανατρέξουμε στο ίδιο μας το γονιδίομα….
Ο έλληνας είναι μία πανέξυπνη ράτσα, που δυστυχώς, όταν του δόσεις υπέρμετρες ελευθερίες και εξουσίες απλά Αυτοκαταστρέφεται.
Για το λόγο αυτό είναι σχεδόν γελοίο να μιλάμε για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για το παραμικρό. Οι μάζες άγονται και φέρονται από μεγάλους ρήτορες, λαοπλάνους και έξυπνους δημοσιογράφους… Φαντάζεστε να γινόταν ένα δημοψήφισμα για κάθε νόμο?? Και μάλιστα στο μέσο της τηλεοπτικής δύνης-ενημέρωσης?? Εγώ δεν θέλω να το φαντάζομαι αυτό.
Και όλα αυτά περί εξουσίας στο λαό που ακούγονται μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο αφελή, αν όχι επικίνδυνα για το μέλλον αυτής της χώρας.
Στις δημοκρατικές κοινωνίες δεν κυβερνά το πλήθος, κυβερνούν οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του, για το λόγο αυτό όλοι αυτοί που τώρα φωνάζουν κ κάνουν διάφορες γελοιότητες θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Κλείνοντας ας αναλογιστεί κανείς τι θα γινόταν σήμερα, και ποια θα ήταν η κατάσταση της χώρας αν το σωτήριο έτος 1979, όπου γεννήθηκα, γινόταν δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ…

1 σχόλιο:

Zero είπε...

Στις δημοκρατικές κοινωνίες το πλήθος οφείλει να ξεφύγει από το πλήθος...